Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde of reconstructieve tandheelkunde

Elke behandeling die in uw mond wordt uitgevoerd, heeft invloed op uw gehele gebitssituatie. Uw gebit kan, als geheel, alleen langdurig goed functioneren als alle afzonderlijke delen perfect op elkaar zijn afgestemd. Vaak wordt alleen de problematiek rondom individuele gebitselementen bekeken.

Ik werk echter vanuit een integrale visie, waarbij er rekening gehouden word met meerdere aspecten, die van invloed zijn op uw gebit. Hiermee bedoel ik dus alle aspecten die van invloed zijn op uw tanden, kiezen, tandvlees en alles daar om heen. Duurzaam behoud van uw gebit is hierbij mijn motto.

Het kan dus voorkomen dat u verschillende behandelingen nodig heeft voordat er weer sprake kan zijn van een gezonde mond. In zo’n geval maken alle behandelingen deel uit van een totaalplan. Samen met u wordt door de tandarts een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin rekening wordt gehouden met uw wensen en ideeën. Met de verschillende behandelingen wordt er volgens een strak plan naar een functioneel, esthetisch en blijvend eindresultaat toegewerkt.

Restauratieve tandheelkunde, ook wel reconstructieve tandheelkunde omvat dus het opnieuw opbouwen van verloren gegane tandweefsels. Het kan zijn dat u door gaatjes (caries) en slijtage veel van uw tandmateriaal of tanden in z’n geheel bent kwijtgeraakt. Er kunnen dan allerlei klachten ontstaan zoals het niet kunnen kauwen. Het gebit kan dusdanig aangetast worden waardoor ook het aangezicht in negatieve zin veranderd.